Duurzame inzameling

Duurzame inzameling

Wij bieden een uiterst duurzame oplossing aan voor het inzamelen van de koffiebekers bij jou op de werkvloer. In samenwerking met onze partner Reiswolf bieden wij de mogelijkheid de Campenaer Koffie Future Smart beker in te zamelen. Deze koffiebeker is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. Daarnaast is deze beker gemaakt van FSC-gecertificeerd karton wordt er aan de binnenzijde gebruik gemaakt van een bio-coating op basis van ethanol gewonnen uit suikerriet.

De Campenaer Koffie beker is 100% recyclebaar. De ingezamelde koffiebeker dient als grondstof voor de productie van duurzaam hygiënepapier. Het duurzaam hygiënepapier wordt gemaakt van 100% gerecycleerde grondstoffen met een minimaal verbruik van water en stroom. Wanneer je gebruik maakt van de Campenaer Koffie beker en het duurzame hygiënepapier afneemt, vorm je hiermee jouw eigen bekerkringloop.

Momenteel is er veel gaande als het gaat om de regelgeving bekers. Echter zijn er ook nog heel veel vragen. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen wij dit hier vermelden.

Koffiebonen

Koffiebonen

Wij zijn open en eerlijk over de herkomst van onze koffiebonen. De boeren die onze koffie verbouwen voldoen allemaal aan het Rainforest Alliance keurmerk (afgekort RFA). RFA is een wereldwijde natuur- en milieuorganisatie. De organisatie werkt aan het behoud van de soortenrijkdom op aarde en wil duurzame bestaansmiddelen voor mensen waarborgen. Dit doen zij door het omvormen van huidige landbouwactiviteiten, handelspraktijken en consumentengedrag. RFA streeft daarom naar het beschermen van alles ecosystemen. Daarmee beschermen ze ook de mensen en dieren die hiervan afhankelijk zijn. Meer weten over het RFA keurmerk? Klik dan hier.

Koffiemachines

Koffiemachines

Onze automaat leveranciers zijn allemaal Nederlandse partijen. Voor ons is het een bewuste keuze om met deze partijen te werken. Bij de ontwikkeling en productie van hun machines zetten zij zich namelijk maximaal in om deze zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren en te laten werken.

Stichting Mago

Campenaer Koffie in samenwerking met Stichting Mago. Campenaer Koffie drink je niet alleen, maar koffie drink je samen.

In het westen van Kenia, in het district Kisumu, ligt het plaatsje Mago. Mago is onderdeel van de gemeente Sabatia. Mago telt ongeveer zes duizend inwoners. Het grootste deel van de bevolking van Mago leeft in armoede. Dit betekent dat zij maar één maaltijd per dag eten, sommigen zelfs maar één maaltijd in drie dagen. Er is een groot tekort aan standaardvoorzieningen zoals elektra en stromend water. De werkloosheid is zeer hoog (70%) en ook de zuigelingensterfte is groot (40 op de 1000 baby’s).Stichting Mago heeft als doel om de bewoners van het dorpje Mago in Kenia een betere toekomst te bezorgen. Dit wil de stichting bereiken door twee belangrijke speerpunten te realiseren voor de dorpsbewoners: voldoende voedsel en goede medische voorzieningen.

Met iedere zak koffie die jij koopt draag je bij aan deze speerpunten. Iedere zak koffie staat namelijk gelijk aan één schoolmaaltijd voor een kind in Mago. Dat maakt Campenaer koffie niet alleen een lekkere, maar ook een sociaal verantwoorde keuze.

Naast de schoolmaaltijden zijn er nog veel andere (lopende) projecten. Klik hier en lees meer over Mago.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Campenaer Koffie staat voor een moderne Hanze die nog steeds verbindt. Onze koffie is een eerlijk product dat rekening houdt met iedereen binnen de handelslijn. Deze eigentijdse verbondenheid wordt ook zichtbaar in de manier waarop wij ons verbonden voelen met de mensen om ons heen. Op het gebied van werkgelegenheid uit zich dat in het creëren van werkplaatsen voor Wajongers en hebben we een samenwerking met o.a. Impact, een bedrijf uit Kampen dat zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarnaast hebben we medewerkers in dienst die via de wet rondom banenafspraken voor kansarme jongeren bij ons terecht komen. In nauwe samenwerking met diverse instanties in Kampen, de medewerker en Campenaer koffie, volgen zij indien gewenst een opleiding. Dit kunnen ze gelijk in de praktijk bij ons uitoefenen.
Naast duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn wij nauw betrokken bij diverse goede doelen en stichtingen uit de omgeving.

Wij zetten ons o.a. in voor: