Schoolmaaltijden

De schoolmaaltijden worden verstrekt door Stichting Mago. Deze stichting zorgt ook voor  andere voorzieningen in het dorp. Denk bijvoorbeeld aan de realisatie van de zogeheten ‘Youth Polytechnic School’. Hier kunnen jongeren een vak leren en bouwen aan hun toekomst. Ook bouwde stichting Mago samen met de inwoners een medische post. Deze post is voorzien van alle noodzakelijke middelen en benodigdheden inclusief gekwalificeerde medische bezetting. Hier kunnen inwoners terecht voor een tandarts, laborant, apotheek en diverse artsen.

Guesthouse

Guesthouse

In 2007 werd door de inwoners van Mago het Guesthouse gebouwd. Dit project geneert inkomen voor de Mago Youth Polytechnic School – zodat ze de opleidingsprogramma’s kan betalen. Het Guesthouse fungeert ook als hotelschool voor de studenten. Bijna alle medewerkers van het Guesthouse zijn studenten of inwoners van Mago.

Door dit soort faciliteiten met inwoners van het dorp zelf te creëren, worden de inwoners van Mago zelfvoorzienend en raken ze gemotiveerd om de schouders eronder te zetten!

Op dit moment wordt er gebouwd aan een volwaardig meisjeshostel. Helaas is dit nodig om de meisjes een veilig thuis te geven. De eerst schop is in de grond gezet en de aannemer is begonnen met de fundering. Het uitgraven wordt niet met machines gedaan maar met mankracht. Zo zijn een aantal mannen verzekerd van werk én in staat om  dagelijks voedsel te kopen.

De afronding van de bouw is mede-afhankelijk van fondsenwerving, maar de hoop is dat de meisjes in de loop van 2023 naar dit hostel kunnen verhuizen.

Ervaer onze smaken,
ervaer onze mogelijkheden,
ervaer Campenaer.

Dat wil ik ervaeren
Koffiekopje

Wij praten graag over koffie, jij ook?

Ben je benieuwd of we wat voor elkaar kunnen betekenen, wil je meer over ons weten of heb je andere vragen? We staan je graag te woord!